1. Home
  2. Wat is osteopathie?

Wat is osteopathie?

Als osteopaat onderzoek en behandel ik de beweeglijkheid van het lichaam met mijn handen. Het doel daarvan is de oorzaak van uw klacht te vinden en weg te nemen. Aanvullende studies zoals de specialisatie bij kinderen, de methode Frank de Bakker en bioresonantie bieden mij extra, gespecialiseerde mogelijkheden om u snel te helpen bij herstel of behoud van gezondheid. Osteopathie onderscheidt zich van andere gezondheidsberoepen door een  behandelmethode waarbij de beweeglijkheid van de schedel, het houdings- en bewegingsapparaat en de organen wordt beoordeeld.

De oorzaak van klachten
Als osteopaat ga ik op zoek naar de oorzaak van de klacht. Dat is niet altijd de plek waar de klacht zich uit. De patiënt kan ergens pijn ervaren terwijl de oorzaak zich elders in het lichaam bevindt. Het kan zijn dat twee personen met schijnbaar dezelfde klacht een totaal andere behandeling ondergaan, omdat de oorzaak verschillend is.

Voorbeeld: Een klacht kan zich aan een zijde van het lichaam presenteren omdat het de compensatie van een bewegingsverlies aan de andere lichaamskant niet meer kan volhouden. Het is dan belangrijk om het bewegingsverlies aan die zijde op te lossen zodat de andere zijde niet meer hoeft te compenseren.

Het kan ook zinvol zijn om voor een osteopathische beoordeling te komen als er geen medische oorzaak voor klachten gevonden wordt. Als osteopaat kijk ik namelijk naar de samenhang van de functies van het gehele lichaam.

Bewegingsverlies
Bewegingsverlies kan veroorzaakt worden door een ongeval, ziekte, geboorte, operatie, stress of slechte voedingsgewoonten. Het lichaam zal eerst proberen om zich aan te passen aan dit bewegingsverlies, maar wanneer na verloop van tijd dit aanpassingsvermogen afneemt, ontstaan er klachten.

aOsteopaat Ewald Hams is bezig met het behandelen van nek- en rugklachten.
Osteopaat Ewald Hams behandelt een patiënt met hoofdklachten.

Osteopaat Ewald Hams

“Osteopathie is voor mij een kwestie van het lichaam kennen en voelen. Ervaring is daarbij is een belangrijke factor, maar ook jezelf blijven ontwikkelen. Ik vind het belangrijk de mens achter de klacht te blijven zien.”

Vierkant elementen

Recensies

Reacties na behandeling.