1. Home
  2. Contact

Contact

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen, maar tijdens een behandeling is het voor mij niet handig om de telefoon te beantwoorden. U zult om deze reden vaak het antwoordapparaat horen. Indien u uw naam en telefoonnummer duidelijk inspreekt, wordt u dezelfde dag teruggebeld.

Tel. 06 – 428 407 06
E-mail: osteopathiehams@gmail.com

Contactformulier

Vierkant elementen

Locaties

Locatie Tubbergen

Gevestigd in Praktijk de Gaarden
Naussaustraat 10
7651 CW Tubbergen

Openingstijden

Maandag:08:00 - 12:30 uur
Dinsdag:13:30 - 18:00 uur
Woensdag:08:00 - 12:30 uur
Donderdag:13:30 - 18:00 uur
Vrijdag:Gesloten
Zaterdag:Gesloten
ZondagGesloten

Locatie van Osteopathie Ewald Hams in Koningshoek Almelo
Locatie Almelo

Gevestigd in Koningshoek
Slot 85
7608 ND Almelo

Openingstijden

Maandag:13:30 - 18:00 uur
Dinsdag:08:00 - 12:30 uur
Woensdag:13:30 - 18:00 uur
Donderdag:08:00 - 12:30 uur
Vrijdag:Gesloten
Zaterdag:Gesloten
ZondagGesloten

Vierkant elementen

Veelgestelde vragen

Osteopathie is een unieke manuele, dus met de handen uitgevoerde, behandelwijze. De focus ligt op de totale gezondheid en dus op een totaalbenadering van jouw klacht. Osteopathie gaat ervan uit dat alles in een lichaam met elkaar verbonden is, van spieren tot bloedvaten en van organen tot botten. Jouw lichaam vormt dus een eenheid. Zo kun je bijvoorbeeld rugklachten of nekklachten hebben, terwijl de oorzaak schuilt in de organen of het zenuwstelsel.

Als osteopaat onderzoek en behandel ik de oorzaak van je klachten. Ik kijk hierbij naar het gehele lichaam en zoek naar verlies van beweeglijkheid dat daar verantwoordelijk voor is. Via zachte handgrepen probeer ik het evenwicht in je lichaam te herstellen. De klachten en de plek waar ik vervolgens behandel, hoeven niet per se op dezelfde plek te zitten.

Bij een osteopaat kan iedereen – van jong tot oud  – terecht voor een groot scala aan acute of chronische klachten. De behandeling wordt vaak als een grote opluchting ervaren, want er kunnen klachten verholpen worden die al jaren spelen en die zelfs onoplosbaar leken. Omdat de klachten in een breder perspectief bekeken worden, heeft de behandeling in veel gevallen resultaat.  Je kunt ook naar de osteopaat om juist klachten te voorkomen. Een terugkerende preventieve behandeling is te vergelijken met een apk bij je auto.

Osteopathie gaat goed samen met de reguliere geneeskunde. In veel van de gevallen bieden de beide methoden van behandeling een goede aanvulling op elkaar. Het is wat dat betreft goed mogelijk dat een osteopaat je zal doorverwijzen naar een huisarts of een specialist. In andere gevallen is het de moeite waard om de osteopathie in te zetten als aanvulling op andere klachten die je vanuit de reguliere geneeskunde niet direct kunt laten verhelpen.

Nee, osteopathie is vrij toegankelijk. Je hebt dus geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist.

De snelste manier om een afspraak te maken, is door een (eerste) consult te boeken via deze pagina. Het korte consult is alleen bedoeld voor vervolgafspraken voor baby’s!

Je kunt je natuurlijk ook aanmelden via het contactformulier of een app of sms-bericht sturen naar 06-42840706. Als je teruggebeld wilt worden, spreek dan het antwoordapparaat in. Dan bel ik terug zodra ik in de gelegenheid ben. Na het aanmelden krijg je via de mail een intakeformulier toegestuurd.

Het vooraf (online) invullen van een intakeformulier is een goede voorbereiding op je eerste afspraak.  Bij dit formulier hoort een uniek wachtwoord. Door dit wachtwoord te gebruiken kun je direct online het vragenformulier invullen. Het is eenvoudig te gebruiken en wijst zich vanzelf. De persoonlijke gegevens zijn goed beschermd.

Als het allemaal toch niet lukt met het online invullen van dit intakeformulier, dan kunnen we dit ook gewoon samen tijdens het eerste consult doen. Het ingevulde (online) intakeformulier wordt toegevoegd aan je behandeldossier en is de leidraad voor het vraaggesprek dat voorafgaat aan het lichamelijk onderzoek.

Locatie Tubbergen

Maandag:08:00 - 12:30 uur
Dinsdag:13:30 - 18:00 uur
Woensdag:08:00 - 12:30 uur
Donderdag:13:30 - 18:00 uur
Vrijdag:Gesloten
Zaterdag:Gesloten
ZondagGesloten

Locatie Almelo

Maandag:13:30 - 18:00 uur
Dinsdag:08:00 - 12:30 uur
Woensdag:13:30 - 18:00 uur
Donderdag:08:00 - 12:30 uur
Vrijdag:Gesloten
Zaterdag:Gesloten
ZondagGesloten

Het tarief voor een consult vanaf 45 minuten is 95 euro. Een kort consult tot 30 minuten (baby’s) is 65 euro. Je kunt de behandeling contant betalen of per pin. De nota om in te dienen bij je zorgverzekeraar, wordt na de behandeling naar je gemaild. Je kunt deze ook op papier ontvangen.

Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden osteopathie (gedeeltelijk) vanuit een aanvullende polis. Welk bedrag je terugkrijgt, ligt aan de zorgverzekeraar en het pakket dat je hebt. Meer informatie hierover vind je je in de zorgwijzer. Omdat osteopathie uitsluitend vanuit het aanvullend pakket vergoed wordt, gaan de behandelingen niet ten koste van je eigen risico.

Het behandelgemiddelde is 3-4 keer. Doordat ik tegenwoordig gebruik maak van de methode geïntegreerde technieken van Frank de Bakker neemt dit gemiddelde af.

Bij het eerste consult wordt er bepaald of er een osteopathische indicatie is en of osteopathie een meerwaarde heeft. Als dat niet het geval is, dan wordt er samen met u naar een andere oplossing gezocht.

Als osteopathie wel perspectief biedt op verbetering of herstel, vind ik het belangrijk dat er na 2/3 behandelingen verandering optreedt. Ook moet de osteopathische begeleiding aansluiten bij de verwachting van iemand die een beroep doet op mij.

Ben je nog niet zo bekend met osteopathie, of wil je weten of een osteopaat jouw klachten kan behandelen?

Stel je vragen of geef je klachten aan per mail (osteopathiehams@gmail.com) of bel me op 06-42840706 voor een gratis adviesgesprek. Ik kan dan al wel vaak aangeven of jouw klacht osteopatisch te behandelen is. Als dit niet het geval is, zeg ik dit eerlijk en verwijs je zo mogelijk door naar een andere specialist of huisarts.

Ook kun je kijken bij indicaties, waar de meest voorkomende klachten vermeld staan.

Als er bepaalde klachten ontstaan, richt de fysiotherapeut zich over het algemeen op de behandeling van de klachten aan het bewegingsapparaat. Om de klacht te verminderen of te verhelpen, wordt er meestal gefocust op het probleemgebied dat jij hebt aangegeven en behandeld op of rondom de plek waar je pijn hebt.
Bij osteopathie ligt dat net anders. Bij deze behandelwijze wordt gekeken naar het hele lichaam. Daarbij wordt er gekeken naar drie lichaamssystemen: het zenuwstelsel, het bewegingsapparaat en het orgaansysteem. Er is altijd samenhang, een verband tussen deze verschillende onderdelen van je lichaam. Als er in één van deze systemen een probleem zit, kan dat zich ook uiten in een van de andere. Zo kun je bijvoorbeeld rugklachten of nekklachten hebben, terwijl de oorzaak schuilt in de organen of het zenuwstelsel. Een osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht. Dit is de reden dat je ook met andersoortige klachten, zoals darmproblemen of slecht slapen, bij de osteopaat terecht kunt. Pas als de oorzaak van de klacht is gevonden, begint de daadwerkelijke behandeling. Zo kan het voorkomen dat er een ander lichaamsdeel behandeld moet worden dan waar de pijn zich uit.

Fysiotherapeuten maken naast handtechnieken ook gebruik van apparaten. Osteopaten werken tijdens een behandeling alleen met de handen. Het doel is om het herstellend vermogen van je lichaam te stimuleren. Omdat de behandeling zeer zacht en voorzichtig kan zijn, is osteopathie ook uitermate geschikt voor jonge kinderen en baby’s.

Ondanks dat osteopathie en fysiotherapie verschillen, staan ze ook nauw met elkaar in verband. Voor de beste zorg werken osteopaten en fysiotherapeuten vaak samen. Heb jij klachten en weet jij eigenlijk niet wie jou het beste kan helpen? Neem gerust contact op.

Staat jouw vraag hier niet bij? Twijfel dan niet om contact op te nemen:

T: 06-42840706
E: osteopathiehams@gmail.com