Darmkrampjes

In mijn praktijk zie ik vaak (pasgeboren) baby’s die last hebben van hun darmen. Meestal wordt je baby dan erg onrustig zo’n 20 – 30 minuten na de voeding. Je baby begint hard te huilen en kan daarbij een rood aangelopen gezicht krijgen. Vaak zie je je baby ook trappelen met zijn beentjes en balt hij zijn vuistjes. Soms laat je baby ook veel scheetjes als hij last heeft van de krampjes.
Het is belangrijk voor baby’s dat ze een grote regelmaat in de ontlasting hebben.
Bij obstipatie en darmkrampjes ligt de oorzaak van het probleem vaak in de aansturing door het zenuwstelsel. De aansturing van de darmen gebeurt door twee delen van het zenuwstelsel. Als deze niet met elkaar in balans zijn kan er opstipatie of andere darmklachten ontstaan.

Wat kan de osteopaat voor je baby met darmkrampjes betekenen?

In mijn praktijk behandel ik veel baby’s met darmkrampjes en obstipatie met een goed resultaat. Een behandeling van een baby is altijd met zachte technieken. Bij darmkrampjes en obstipatie behandel ik de nek en schedel van je baby, omdat het probleem meestal ligt in de aansturing door het zenuwstelsel. Daarnaast behandel ik natuurlijk ook direct de darm, door die te stimuleren en mobiliseren.

Maak online een afspraak