Check-up en gezondheid-check

Tegenwoordig zie ik regelmatig moeders met hun baby in mijn praktijk om te beoordelen of een baby een goede start heeft. Dat voegt iets toe, omdat de osteopaat degene is die door te voelen met zijn handen een baby onderzoekt en te behandelt. Ook voor de moeder zelf kan osteopathisch onderzoek na de zwangerschap zinvol zijn, omdat na de bevalling bijvoorbeeld de buikorganen weer hun oude, normale beweeglijkheid moeten “terugvinden”.

Ook cliënten met terugkerende, chronische klachten bezoeken met enige regelmaat mijn praktijk voor een check-up en dat is een goed idee als je daarmee je klachten voor kunt blijven. Het is vaak wel een kwestie van uitproberen hoeveel tijd er tussen de check-ups nodig is. Maatwerk dus!
Voorkómen is beter dan genezen is niet voor niets een bekende slogan.

Een andere reden waarvoor ik met enige regelmaat wordt benaderd, is een preventieve gezondheidscheck. Dat kan eventuele zorgen over gezondheid wegnemen, maar ook potentiële lichamelijke problemen vroegtijdig signaleren.

Hoe ziet een check er uit?

Een osteopathisch onderzoek is gericht op het lichaam als geheel.
In de 2 jarige opleiding osteopathie bij kinderen heb ik alle noodzakelijke kennis en kunde opgedaan om moeder en kind na de bevalling osteopathisch te kunnen onderzoeken en zonodig te behandelen. In deze opleiding komen alle aspecten aan de orde over moeder en kind, van zwangerschap tot na de bevalling.

De methode Frank de Bakker biedt mij tevens extra mogelijkheden om normale en afwijkende beweeglijkheid te beoordelen.

Via optioneel aanvullend bioresonantie-onderzoek krijg ik een indruk of de verschillende lichaamssystemen al dan niet in balans zijn.

Maak online een afspraak