Buikpijn

We hebben allemaal wel eens last van buikpijn. Darmproblemen, een opgeblazen gevoel, obstipatie, refluxklachten… Dit zijn vervelende klachten, die voor veel ongemak kunnen zorgen en waar je je erg onzeker door kunt voelen.
Als osteopaat krijg ik dagelijks patiënten in de praktijk die hier last van hebben.

Buikklachten kunnen verschillende oorzaken hebben:
- de inhoud van de darmen is niet goed (verkeerd eten, aangetaste darmflora)
- de beweeglijkheid van de organen is niet goed of verstoord. Hierdoor vermindert de doorbloeding en daarmee ook de functie. Dit kan ook komen door een trauma.
- de aansturing vanuit het zenuwstelsel is niet goed, waardoor de maag niet goed leeggemaakt wordt of er zit spanning in de darmen
- ontsteking of afsluiting
- verklevingen na een operatie

Wat kan een osteopaat voor je betekenen bij buikpijn?

Osteopathie helpt bij buikkachten!
Bij buikklachten zoals hierboven genoemd - maar ook klachten als menstruatiepijn, diarree, een opgeblazen gevoel en blaasklachten - richt ik me als osteopaat o.a. op het herstellen van de beweeglijkheid van de buikorganen. Hierdoor verbetert de doorbloeding en aansturing van een orgaan en wordt meteen de functie van dit orgaan en hiermee de hele buik verbeterd. Dit kan zowel bij acute klachten als chronische klachten.
In het osteopathisch onderzoek en behandeling bij buikklachten is ook aandacht voor de wervelkolom, het bekken en de hoge nek. Deze zijn namelijk van essentieel belang bij de aansturing van de buikorganen en de doorbloeding.

Maak online een afspraak