Aambeien

Misschien worden aambeien aanvankelijk alleen als hinderlijk ervaren. Maar als je daar geen aandacht aan besteedt, kunnen aambeien uiteindelijk aanleiding geven voor beperkingen en veel problemen leveren bij de stoelgang. Aambeien kunnen zorgen voor ernstige klachten in het dagelijks leven (bijvoorbeeld bij zitten) en kunnen er zelfs voor zorgen dat iemand zijn werk niet meer kan uitvoeren.
Het probleem bij aambeien is extra druk in de buik. Zwangere vrouwen zien regelmatig aambeien ontstaan tijdens de zwangerschap of bij de geboorte/persen. Ook bij mensen met een opgezette buik door darm- of leverproblemen komen aambeien voor. De normale weg van het bloed wordt dan belemmerd en zoekt een omweg. Bij aambeien zijn de bloedvaten aan het uiteinde van de endeldarm uitgezet en verzakt, omdat het de overdruk die ontstaat niet aankan.

Wat kan osteopathie voor je betekenen bij aambeien?

Voor aambeien is het nodig om de stuwing in de buik- en borstholte weg te nemen of zoveel mogelijk te verminderen. Als osteopaat behandel ik juist niet de regio van de aambeien zelf, maar de buik- en borstregio. Dit doe ik om de normale weg van het bloed te herstellen.

Maak online een afspraak