1. Home
 2. Osteopaat Ewald Hams

Osteopaat Ewald Hams in Tubbergen en Almelo

Als osteopaat en kinderosteopaat ben ik deskundig en ervaren. Daarnaast blijf ik actief in het volgen van aanvullende opleidingen en cursussen. Ik ben altijd op zoek naar de oorzaak van iemands klachten. Elke mens is anders en brengt een nieuwe uitdaging met zich mee. Daarom is geen behandeling hetzelfde, maar altijd persoonlijk op de individuele mens gericht.

De holistische benadering waarin het lichaam als één geheel wordt gezien, spreekt me nog steeds het meest aan.

“Osteopathie is voor mij een kwestie van het lichaam kennen en voelen. Ervaring is daarbij een belangrijke factor, maar ook jezelf blijven ontwikkelen. Ik vind het belangrijk de mens achter de klacht te blijven zien.”

Van jongs af aan heb ik de behoefte gevoeld om mensen te willen helpen. Mijn studie fysiotherapie sloot daar dan ook goed op aan. Ruim twintig jaar heb ik als fysiotherapeut gewerkt in mijn praktijk de Gaarden. Specialisaties op het gebied van kinderen en sport gaven toen al aan waar mijn bijzondere interesses liggen. Ik merkte echter dat sommige klachten een andere kijk nodig hebben om ze op te kunnen lossen. Door mijn zwager Wouter Harmeling (osteopaat in Zwitserland) ontstond mijn fascinatie voor osteopathie en heb ik de stap gezet om deze studie op te pakken.

Na het behalen van mijn diploma ben ik gelijk als osteopaat aan de slag gegaan. Binnen een jaar kreeg ik onverwacht de mogelijkheid om in te stromen bij de tweejarige opleiding osteopathie bij kinderen. Deze opleiding en daarnaast aanvullende kindercursussen hebben me veel handvatten geboden bij de begeleiding van de vele baby’s, kinderen en ook moeders die ik ondertussen in mijn praktijken heb mogen helpen.

Ondanks mijn inmiddels ruime ervaring blijft de honger naar kennis en kunde onverminderd groot. Mijn nieuwe tweejarige opleiding binnen de osteopathie – de methode Frank de Bakker –  biedt me nieuwe mogelijkheden voor onderzoek naar de oorzaak van klachten waarmee mensen mijn praktijk bezoeken.

Ik verheug me op uw komst in mijn praktijk!

Naast mijn werk voel ik me gelukkig met mijn gezin met 3 uitwonende kinderen. In mijn vrije tijd vind ik ontspanning als (invaller-) trainer van basketbalvereniging Jolly Jumpers en als supporter van dames 1. Als natuurliefhebber houd ik van (berg)wandelen en zet ik me in als vrijwilliger voor de weidevogelbescherming/ vogelwerkgroep Geesteren.

2005-2009 opleiding osteopathie IAO 

2011/2012 2 jarig opleiding “osteopaat bij kinderen”/ specialisatie in alle osteopathische aspecten rondom moeder en kind.

Aanvullende studies:

 • Bioresonantietherapie/Philip van Caille
 • 2021-2023 2 jarige opleiding Methode Frank de Bakker/ geïntegreerde technieken i.o.
 • 2011 cursus osteopathische behandeling diafragmaś /H Nusselein
 • 2014 nascholing Embryologie/J van der Wal
 • 2015 Osteopathie en haar betekenis voor functionele kaakgewrichtsorthopedie en orthodontie bij kinderen/ Philip van Caille
 • 2016 cursus osteopathie en voeding
 • 2017 intercollegiaal symposium Viscera
 • 2018 NVO congres migraine
 • 2018 cursus manipulatie vlgs korte hefboomtechnieken/ Daryl Herbert
 • 2019 congres prikkelbare darmsyndroom
 • 2019 cursus embryologie Universiteit van Göttingen
 • 2019 cursus osteopathie bij (bed)plasproblematiek
 • 2019 Braintherapie
 • 2019/2020 cursus osteopathie bij kinderen tot 3 jaar + NKO problematiek
 • 2020 congres fascia at sea

Ewald Hams is een gediplomeerd osteopaat DO-MRO

Vóóropleidingen

 • 1988 Fysiotherapie 1988
 • 1994 NDT cursus Kinderen
 • 1998 Sportfysiotherapie/IAS
 • 1998/1999 certificaat McKenzie Institute Benelux
Osteopathie-Ewald-Hams
Osteopaat bezig met de behandeling van rugklachten.

Werkwijze

1. Nadat u zelf via deze site een ‘eerste consult’ hebt ingeboekt, krijgt u online een bevestiging van de afspraak en ook een vragenlijst toegestuurd. Door die vragenlijst vooraf in te vullen, bent u goed voorbereid op uw eerste afspraak.  De vragenlijst kan (indien gewenst) ook tijdens uw eerste consult worden ingevuld. Tijdens uw eerste bezoek wordt deze vragenlijst uitgebreid met u doorgenomen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw gezondheid of van de gezondheid van uw kind.

2. Vervolgens wordt de beweeglijkheid van het gehele lichaam onderzocht. De resultaten van het onderzoek worden met u besproken. Indien er osteopathische aangrijpingspunten zijn, wordt een behandelplan voorgesteld. De behandeling zelf gebeurt veelal met zachte handgrepen en respect voor het lichaam.

3. Tijdens de behandeling wordt de beweeglijkheid hersteld waardoor het lichaam de gelegenheid krijgt zichzelf weer te genezen.

4. Indien uit het onderzoek blijkt dat er sprake kan zijn van een onderliggende ziekte of problematiek, waarvoor osteopathie geen behandeling kan bieden, zal ik u of uw kind – in overleg met u – (terug)verwijzen naar de huisarts of specialist.

Vierkant elementen

Locaties

Locatie Tubbergen

Gevestigd in Praktijk de Gaarden
Naussaustraat 10
7651 CW Tubbergen

Openingstijden

Maandag:08:00 - 12:30 uur
Dinsdag:13:30 - 18:00 uur
Woensdag:08:00 - 12:30 uur
Donderdag:13:30 - 18:00 uur
Vrijdag:Gesloten
Zaterdag:Gesloten
ZondagGesloten

Locatie van Osteopathie Ewald Hams in Koningshoek Almelo
Locatie Almelo

Gevestigd in Koningshoek
Slot 85
7608 ND Almelo

Openingstijden

Maandag:13:30 - 18:00 uur
Dinsdag:08:00 - 12:30 uur
Woensdag:13:30 - 18:00 uur
Donderdag:08:00 - 12:30 uur
Vrijdag:Gesloten
Zaterdag:Gesloten
ZondagGesloten

Osteopaat bezig met de behandeling van rugklachten.

Samenwerken

Het onderzoek en de behandeling staan centraal in het bezoek aan de osteopaat. Daarnaast kunt u ondersteunende oefeningen en adviezen krijgen op het gebied van voeding en lichaamsbeweging. Hierin werken u en de osteopaat samen. Meestal is dit voldoende om verbetering van de klachten te geven.

Second opinion
Soms kan het echter verstandig zijn om de deskundigheid van een andere zorgverlener of therapeut te consulteren. U kunt dan denken aan een specialist op het gebied van training of houding/beweging zoals een (manueel-, sport- of bekken-) fysiotherapeut of therapeut mensendieck/cesar. Hiernaast kunt u denken aan samenwerking of samenspraak met een ergotherapeut, podotherapeut, voedingsdeskundige, arts, psychotherapeut, en voor uw kinderen natuurlijk met een kinderfysiotherapeut.

Vierkant elementen

Recensies

Dit is wat patiënten over mij vertellen.