Mijn naam is Ewald Hams en ik ben allereerst vader van een gezin met 3 kinderen.

Vóór  mijn opleiding aan de International Academy of Osteopathy heb ik gedurende zo’n 15 jaar veel ervaring opgedaan als fysiotherapeut en met plezier – voornamelijk in praktijk de Gaarden – gewerkt. Deze praktijk waar ik aanvankelijk alleen ben gestart is ondertussen een multidisciplinaire praktijk geworden en biedt onderdak aan ergotherapie, manuele therapie, bekkenfysiotherapie, podotherapie en osteopathie.

De opleidingen Sportfysiotherapie (aan de International Academy for Sportscience), McKenzie (gericht op klachten van de wervelkolom) en Bobath-kinderen geven aan waar voorheen mijn bijzondere aandacht lag. De behoefte om me verder te blijven ontwikkelen is echter gebleven. Osteopathie sluit het meest aan bij die behoefte. Het onderzoeken en behandelen van de oorzaak van de klachten, maar ook de omgang met de mensen die een beroep op mij doen en die over het algemeen zeer gemotiveerd zijn, geeft me het meeste voldoening in mijn werk.

Om mij verder te ontwikkelen en om nog effectiever te kunnen behandelen heb ik het certificaat van de 2 jarige verdiepingsopleiding osteopathie bij kinderen aan het opleidingsinstituut Panta Rhei gevolgd en afgerond.

Maatschappelijk zet ik me in voor basketbalvereniging Jolly Jumpers .

Ewald Hams