okt 2020

Met buikklachten naar osteopathie Ewald Hams

We hebben allemaal weleens last van buikpijn. Darmproblemen, een opgeblazen gevoel, obstipatie, refluxklachten…
Dit zijn vervelende klachten, die voor veel ongemak kunnen zorgen en waar je je erg onzeker door kunt voelen.
Als osteopaat krijg ik dagelijks patiënten in de praktijk die hier last van hebben.

Buikklachten kunnen verschillende oorzaken hebben:
– de inhoud van de darmen is niet goed (verkeerd eten, aangetaste darmflora)
– de beweeglijkheid van de organen is niet goed of verstoord. Hierdoor vermindert de doorbloeding en daarmee ook de functie. Dit kan ook komen door een trauma
– de aansturing vanuit het zenuwstelsel is niet goed, waardoor de maag niet goed leeggemaakt wordt of er zit spanning in de darmen
– ontsteking of afsluiting
– verklevingen na een operatie

Osteopathie helpt bij buikkachten!
Bij buikklachten zoals hierboven genoemd – maar ook klachten als menstruatiepijn, diarree, een opgeblazen gevoel en blaasklachten – richt ik me als osteopaat o.a. op het herstellen van de beweeglijkheid van de buikorganen. Hierdoor verbetert de doorbloeding en aansturing van een orgaan en wordt meteen de functie van dit orgaan en hiermee de hele buik verbeterd. Dit kan zowel bij acute klachten als chronische klachten.
In het osteopathisch onderzoek en behandeling bij buikklachten is ook aandacht voor de wervelkolom, het bekken en de hoge nek. Deze zijn namelijk van essentieel belang bij de aansturing van de buikorganen en de doorbloeding.

Bent u benieuwd wat ik als osteopaat meer voor uw buikklachten kan betekenen? Neem dan contact op of boek zelf een afspraak in via mijn website www.osteopathieewaldhams.nl !

Ewald Hams, osteopaat
T 06-42840706
E osteopathiehams@gmail.com
I www.osteopathieewaldhams.nl

mei 2020-3

Rug- en nekklachten, waarom zou je daarmee naar een osteopaat gaan?

In de 20 jaar dat ik als fysiotherapeut mensen met klachten van nek of rug heb begeleid, is het me opgevallen dat – bij een gedeelte van die mensen – deze klachten steeds weer terugkomen. Ik had het gevoel dat ik vaak bezig was de gevolgen van klacht te bestrijden, maar daarbij de oorzaak niet zag. Mijn zwager (Wouter Harmeling: osteopaat in Zürich/ Zwitserland) adviseerde me om eens naar een opendag van de osteopathie te gaan. Daar is het me duidelijk geworden dat de oorzaak van de klacht niet altijd ligt waar deze zich uit. Vervolgens heb ik besloten om de opleiding te gaan doen en osteopaat te worden om zelf meer inzicht te krijgen in achterliggende oorzaken van klachten en om meer voor mensen te kunnen beteken.

Waar kunnen nek- of rugklachten vandaan komen?

De oorzaak van nek- en rugklachten ligt vaak in de buik (bv #maag- en darmklachten, #stoelgangproblemen, #blaasontstekingen en #cyclusproblemen). Het komt echter ook regelmatig voor dat er zich ogenschijnlijk geen buikproblemen voordoen. De aangrijpingspunten voor mij als osteopaat liggen vaak in verminderde beweeglijkheid van de buik (buikvlies en organen), de doorbloeding en neurologische aansturing. Dit is (in)direct verbonden aan nek en rug.
Als osteopaat probeer ik de voorwaarden te scheppen om de verminderde of verloren beweeglijkheid bij mensen weer terug te winnen. Het is belangrijk dat mensen zelf aan hun beweeglijkheid werken, juíst in deze #coronacrisis.
In belang van cliënten die daarbij hulp nodig hebben, werk ik graag samen met professionals die onderkennen dat het gaat om de mens achter de klacht te blijven zien. Samen met de cliënt werken aan diens herstel/ gezondheid geeft het beste resultaat. Mijn praktijk is voorbereid om de osteopathische zorg in deze coronatijd op een verantwoorde manier te geven.

De laatste jaren neemt de bekendheid met de osteopathie – mede door de effectiviteit van de behandeling – sterk toe. Het resultaat dat binnen vaak 3-4 consulten wordt bereikt, spreekt cliënten aan. Steeds vaker bezoeken volwassenen, kinderen, ouders met baby´s en sporters met uiteenlopende klachten daarom mijn osteopathiepraktijk.

Bent u benieuwd wat ik als osteopaat meer voor uw nek- of rugklachten kan betekenen? Neem dan contact op of boek zelf een afspraak in via mijn website www.osteopathieewaldhams.nl !

Ewald Hams, osteopaat
T 06-42840706
E osteopathiehams@gmail.com
I www.osteopathieewaldhams.nl

mei 2020-2

Osteopathie Ewald Hams open vanaf maandag 11 mei

Het bevrijdende bericht van premier Rutte kwam op de persconferentie van woensdag 6 mei. De contactberoepen waaronder osteopathie kunnen weer de zorg verlenen, waar veel mensen op zitten te wachten.
Mijn agenda is daarom weer opengezet. De snelste manier om af te spreken is door zelf in te boeken via mijn website. Ook telefonisch en per mail ben ik bereikbaar voor afspraken en eventuele vragen.

Osteopathie Ewald Hams is er maandag klaar voor! Noodzakelijke hygiënemaatregelen worden genomen en aanwijzingen van het RIVM worden gevolgd.
U kunt de praktijk alleen bezoeken indien u een afspraak heeft gemaakt. Het is bovendien wel belangrijk dat u geen symptomen van Covid-19/ corona vertoont.

Ik kijk er naar uit om weer te beginnen,

Ewald Hams, osteopaat
T 06-42840706
E osteopathiehams@gmail.com
I www.osteopathieewaldhams.nl

mei-1

Praktijk Osteopathie Ewald Hams gesloten: periode 4

Na een onverwachte koerswijziging bij het ministerie van VWS is de beroepsvereniging en het register voor osteopathie op de hoogte gesteld van het besluit dat osteopaten niet meer vallen onder de uitzonderingsgevallen van contactberoepen die noodzakelijke zorg voor bepaalde doelgroepen mogen verlenen. De praktijken voor osteopathie moeten dus in ieder geval tot 20 mei weer dicht.
De reden van deze koerswijziging is onbekend. <\p>

Praktisch gezien, houdt dit in dat de praktijk voorlopig tot 20 mei dicht blijft.
Voor vragen blijf ik bereikbaar.

Hartelijke groet,

Ewald Hams, osteopaat
T 06-42840706
E osteopathiehams@gmail.com

april 2020-2

Goed nieuws: Praktijk Osteopathie Ewald Hams (beperkt) geopend: periode 3

achtergond2

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om een afspraak te maken voor osteopathie.

Deze mogelijkheid wordt geboden voor mensen met een cruciaal beroep (volgens de lijst van VWS) die dreigen uit te vallen voor hun beroepsuitoefening. Ook mensen die een behandelbare klacht hebben en zonder behandeling onherstelbare gevolgen overhouden, kunnen een afspraak maken. Ook als uw (huis-)arts behandeling noodzakelijk acht, kunt u voor osteopathie een afspraak maken.

Ook dient u te weten dat u alleen de praktijk kunt bezoeken wanneer u de afgelopen 24 uur geen van de volgende symptomen heeft gehad:

  • Hoesten en/of kuchen
  • Keelpijn
  • Niezen en/of loopneus
  • Verhoging ( boven 37,5 C) of koorts
  • Branderige ogen
  • Je ziek voelen of diarree
  • Kortademigheid
  • Reuk en/of smaakverlies
  • Moeheid

U kunt níet behandeld worden als u zelf Covid-19/ Corona heeft gehad of recent (thuis) in contact bent geweest met een bewezen Corona patiënt.

De algemene toegankelijkheid voor osteopathie blijft voorlopig tot 20 mei onveranderd en de gestelde richtlijnen blijven gelden.

Indien u een afspraak wilt maken en voldoet aan de voorwaarden die hiervoor gesteld worden, kunt u een afspraak inboeken via de site of door rechtstreeks contact op te nemen. In overleg wordt dan bepaald of behandeling mogelijk is.

Voor vragen en het maken van afspraken blijf ik bereikbaar.

Ewald Hams, osteopaat DO-MRO 06-42840706

april 2020-1

Praktijk Osteopathie Ewald Hams gesloten: periode 2

Vanwege de verlenging van de maatregelen die de overheid heeft ingesteld blijft mijn praktijk voor osteopathie in ieder geval tot en met 28 april gesloten.
Geplande consulten tot en met deze datum worden uitgesteld. U kunt wel alvast voor na deze periode een afspraak inboeken, maar of deze doorgaan, is afhankelijk van het beleid van de overheid. Cliënten kunnen evt. zelf via mijn website een afspraak inboeken.

Als u zich zorgen maakt of benieuwd bent of ik als osteopaat iets voor uw gezondheid kan betekenen kunt u gratis en vrijblijvend contact opnemen, zowel telefonisch als per mail. Ook voor het maken van afspraken blijf ik bereikbaar.

T 06-42840706
E osteopathiehams@gmail.com

Onderweg naar de afsluiting van deze crisis wens ik u geduld en vooral gezondheid toe. Stay safe!

maart 2020-2

Praktijk Osteopathie Ewald Hams gesloten: periode 1

Naar aanleiding van de nieuwe Corona maatregelen van de overheid en het RIVM, is nu ook mijn praktijk voor osteopathie in ieder geval tot 6 april gesloten. Alle reeds geplande consulten tot 6 april worden tot nader bericht uitgesteld. Nieuwe afspraken kunnen pas gemaakt worden als de huidige maatregelen worden opgeheven. U kunt evt. dan ook zelf via mijn website een afspraak inboeken.

Zorg allemaal goed voor uw kleine wereld die begint bij uw eigen gezondheid en die van uw naasten, maar houd ook rekening met de grote wereld!  “Good goan”!
Ik vertrouw erop dat we elkaar in goede gezondheid terug zien na deze crisis.

Hartelijke groet,

Ewald Hams Osteopaat

maart 2020-1

Een bericht or het coronavirus

De overheid neemt steeds meer maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De website van het RIVM geeft hier duidelijke informatie over. Wij adviseren u om de adviezen van het RIVM met betrekking tot de verspreiding van het Coronavirus op te volgen.  We vragen u daarom uw afspraak af te zeggen als u klachten heeft van verkoudheid of griep met hoesten, keelpijn of koorts. In onze praktijk nemen we diverse hygiëne-maatregelen om besmetting te voorkomen: na ieder contact worden de diverse (gebruiks)voorwerpen gereinigd en in het toilet liggen handdoekjes voor eenmalig gebruik.

juli 2018

Wijziging in werkschema

Vanaf augustus 2018 werk ik op donderdagochtenden niet meer in Enschede, maar in Almelo.

mei 2016

Osteopathie Ewald Hams nu ook in Koningshoek in Almelo

Vanaf 18 mei kunt u  uw consult bij Osteopathie Ewald Hams op woensdagmiddagen en vrijdagochtenden afspreken op de nieuwe locatie  in Almelo. De praktijk is gevestigd in Koningshoek adres: Slot 85, 7608 ND Almelo en met het openbaar vervoer goed te bereiken: busstop Koningshoek! Vanwege het groeiend aantal cliënten uit Almelo en de samenwerkingspartners uit Almelo is de gekozen voor deze nieuwe uitdaging. De praktijk op locatie Koningshoek biedt ook onderdak aan de praktijk voor dr. Hauschka cosmetica van Ans van der Fels en binnenkort ook de praktijk voor klassieke homeopathie van Anita Korte.

mei 2015

Cursus “Osteopathie en haar betekenis voor de functionele kaakgewrichtsorthopedie en orthodontie bij kinderen”

Een foutieve beet is meer als een foutieve belasting van de tanden. De mond is veel meer als het orgaan om voedsel te kauwen. Belangrijke factoren die een rol spelen bij het ontstaan en de verdere ontwikkeling van een foute beet zijn: familiare aanleg, een foutief mondbewegingsgedrag, beweeglijkheidsproblemen in de nek, emotionele stressfactoren op het (onbewuste deel van) het zenuwstelsel, houdingsveranderingen of –afwijkingen in andere delen van het lichaam , verstoringen in de normale ontwikkeling van het mondfuncties, enz. De behandeling van de orthodontist waarbij kinderen vaak ook een beugel wordt aangemeten is zeker waardevol en dikwijls noodzakelijk, maar het is ook zeker niet onlogisch te starten met een behandeling van de oorzaken die de aanwezige foutieve beet veroorzaakt hebben. Hier ontstaat er voor de osteopathie een waardevol therapeutisch gebied met zeer interessante indicaties voor behandeling. De prognose voor autonormalisering van de foutieve beet zijn goed, als de oorzakelijke factor effectief wordt behandeld en als het ontwikkelingsproces van de mond/kaakgebied het nog toelaat. Wat kan de osteopathie betekenen voor het orofaciale gebied bij kinderen in de periode dat ze hun tanden wisselen? Welke rol spelen bijvoorbeeld mondademhaling en slikmotorische stoornissen in de ontwikkeling van een foutieve beet. Hoe belangrijk is de beweeglijkheid van het kaakgewricht en de aangezichtsschedel voor de ontwikkeling van de boven- en onderkaak? Kan een foutieve beet tot houdingsveranderingen van de stand van de wervelkolom leiden? En bijvoorbeeld blijvende veranderingen van de wervelkolom of spanningshoofdpijnen tot gevolg hebben. Samenvattend: Osteopathie als „preorthodontische therapie“ maakt het mogelijk de orthodontische afwijkingen te diagnosticeren, de oorzaken in te schatten en een behandelingsstrategie te plannen. Het normaliseren van de oorzakelijke factor voor een foutieve beet is een onvermijdelijke voorwaarde voor het behouden van de orthodontische correctie.

september 2014

Cursus Silver Bullets afgerond

Bioresonantie biedt aanvullende mogelijkheden voor onderzoek en behandeling bij mensen met chronische en therapieresistente klachten. Het berust op nieuwe ontwikkelingen en inzichten in de biofysica en kan goed als second opinion ingezet worden. Vanuit de biofysica is bekend dat alle processen in ons lichaam bestuurd en beïnvloed worden door de elektromagnetische trillingen. In een gezond lichaam functioneert deze informatie-uitwisseling ongehinderd. Zo kan iedere cel en elk lichaamsdeel zijn functies uitvoeren. Belastende substanties verstoren de onderlinge communicatie van de cellen en kunnen deze zelfs verhinderen. Wanneer storende substanties als gifstoffen, virussen, bacteriën, parasieten en stralingen van o.a. mobiele telefoons, zendmasten en computers op het lichaam inwerken, wordt de communicatie tussen de cellen belemmerd en verstoord. Veel ziekteprocessen beginnen met uit balans zijnde disharmonische trillingen, die de normale processen verkeerd aansturen. Met de bioresonantie-therapie worden de gestoorde velden geharmoniseerd, de ziekmakende invloeden en oorzaken uitgeschakeld en de zelf genezende kracht van het lichaam geactiveerd.

september 2013

BTW informatie

In verband met de BTW verhoging van 0% naar 21% per 1 januari 2013 is gekozen om de tarieven niet ineens, maar geleidelijk te verhogen. Het tarief van het regulier consult zal daarom per 1 januari 2014 verhoogd worden naar 90,- euro (incl BTW). De kosten van een kort consult zullen worden verhoogd naar 65,00 euro (inclusief BTW). Houd hier rekening mee met het afsluiten van uw pakket bij uw zorgverzekeraar. Op deze link kunt u zien welke zorgverzekeraars uw kosten optimaal dekken.  

juni 2013

Basketbalmeiden VU12 uit Tubbergen Nederlands Kampioen

De meiden van Basketbalvereniging Eurosped (nu Jolly Jumpers) zijn op 8 juni in de Alexanderhal in Rotterdam Nederlands Kampioen 2013 geworden. Het team dat gesponsord wordt door Osteopathie Ewald Hams heeft onder leiding van de coaches Mariëlle Hepp en Ewald Hams een succesvolle periode afgesloten. Het team werd eerder al kampioen in de meisjesklasse in 2012, de jongens topklasse 2013 en wist op het prestigieuze internationale toernooi  in Lemvig (Denemarken) de Limfjordscup 2012  te winnen. Gefeliciteerd!