Slaapproblemen bij volwassenen

Een goede nachtrust is erg belangrijk voor je gezondheid. Tijdens de slaap staan allerlei lichamelijke processen op een laag pitje en wordt je lichaam voor een groot gedeelte opgeschoond. Voor een optimale gezondheid is een goede nachtrust dus net zo belangrijk als gezonde voeding, goede hygiëne en voldoende beweging.
Slaapproblemen kunnen allerlei oorzaken hebben. Voorbeelden hiervan zijn o.a. stress, nog tot laat in de avond kijken op ‘schermen’ (smartphone, tablet, televisie), nog laat eten of een combinatie van factoren.
Slaapgebrek kan leiden tot vermindering van je afweerssysteemt en verhoogt de kans op chronische ziektes en hart- en vaatziekten. Er kunnen er meerdere klachten ontstaan, zoals gewichtsschommelingen, vocht vasthouden, vruchtbaarheidsproblemen en spijsverteringsstoornissen. Je reageert trager en emotioneler en je neemt informatie minder goed in je op.

Wat kan een osteopaat voor je betekenen bij slaapproblemen?

Als osteopaat onderzoek ik blokkades in het hele lichaam die de slaapproblemen veroorzaken en maak deze vrij, om ervoor te zorgen dat je weer goed kunt slapen. Blokkades kunnen zorgen voor belemmering bij het slapen een onvermogen om te kunnen ontspannen.
Ook behandel ik vaak de schedel. Het is een zachte methode die een diepe ontspanning en balans teweegbrengt.

Maak online een afspraak