Schouderklachten

Onder schouderklachten vallen diverse klachten in de verschillende gebieden van de schouder. De schouderklachten kunnen bestaan uit pijn, tintelingen, gevoeligheid of een bewegingsbeperking.
Oorzaken van schouderklachten kunnen o.a. zijn: pijn en/of stijfheid in de schouder, slijmbeursontsteking en frozen shoulder. Bij pijn in de schouder en bovenarm is er vaak sprake van een beknelling van een spierpees of slijmbeurs tussen de schouderkop en het schouderdak. Dit komt veel voor bij werpsporters, maar ook regelmatig bij niet-sporters.

Wat kan de osteopaat voor je betekenen bij schouderklachten?

De osteopaat gaat zoeken naar de oorzaak van de schouderklachten. Hierbij zal hij alle regio’s doorlopen om de structuren eruit te halen die beperkt zijn in de beweeglijkheid. Buikorganen, schouder, nek, borstwervelkolom, lage rug, ribben en hart en longen spelen een grote rol in de beweeglijkheid van de schouder, met daarbij ook het middenrif en de doorbloeding.
De osteopaat zal in veel gevallen de organen en de gewrichten van de schoudergordel onderzoeken en losmaken, omdat hier bewegingsverlies verantwoordelijk kan zijn voor de beknelling.
Schouderklachten zijn meestal goed te behandelen. Als de bewegingsbeperkingen opgelost zijn zullen de schouderklachten verdwijnen.

Maak online een afspraak