Obstipatie bij kinderen

Doordat de ontlasting hard is, kan het pijnlijk zijn om te poepen waardoor het kindje gaat ophouden. Ook kan een kind psychische klachten krijgen, zoals angst om te poepen, onzeker omdat het dicht bij de WC wil zijn, moeilijk concentreren op school door buikpijn of kan gepest worden omdat het in de broek poept. Obstipatie kan ook een reden zijn voor urineweginfecties of incontinentieproblemen door de druk op de blaas.

Wat kan een osteopaat voor je kind betekenen bij obstipatie?

Na het onderzoek start ik de behandeling daar waar het meeste resultaat te verwachten is met de minste last voor het kind. Ook is er aandacht voor de voeding, het drinken en bewegen en voor mogelijk psychische aspecten die een rol kunnen spelen.
Als osteopaat behandel ik ook veel baby’s met darmkrampjes en obstipatie, met heel goed resultaat. Een behandeling van een baby is altijd met zachte technieken. Bij darmkrampjes en obstipatie behandel ik o.a. het heiligbeen, omdat het probleem meestal ligt in de aansturing door het zenuwstelsel. Natuurlijk behandel ik ook direct de darm, door die te stimuleren en mobiliseren.

Maak online een afspraak