Chronische vermoeidheid

Vermoeidheid is iets wat iedereen wel kent. Het is heel normaal dat je moe wordt van inspanning. Afhankelijk van de duur van de inspanning is vermoeidheid vaak snel weg.
Anders wordt het als iemand langdurig moe is zonder duidelijke oorzaak. Het kan iemands geluk in de weg staan en ervoor zorgen dat iemand niet goed meer kan functioneren. Soms is werken niet meer mogelijk en wordt deelname aan de gewoonste dingen zelfs lastig.
Sommige mensen worden al moe wakker, zoals door ademstops tijdens het slapen (apneu). Maar ook bij problemen van je energiefabriek: de lever, of van je activatiehormoon: de bijnieren, je suikerspiegel: de alvleesklier, je stofwisseling: de schildklier, lever, darmen hart/ long etc speelt moeheid een belangrijke rol. Ook problemen in het zenuwstelsel kunnen aanleiding zijn voor vermoeidheid.

Wat kan de osteopaat voor je betekenen bij vermoeidheid?

Het is bij vermoeidheid belangrijk om te snappen waar het vandaan komt. Omdat er zoveel aanleidingen kunnen zijn, is het van meerwaarde dat ik naast het osteopathisch onderzoek naar de oorzaak, ook gebruik kan maken van bioresonantie om de systemen te testen. Ik gebruik dit aanvullende onderzoek als een soort second opinion op mijn osteopathisch onderzoek, met soms verrassende resultaten en extra behandelmogelijkheden.

Maak online een afspraak