december 2018

Vakantie

Van maandag 24 december 2018 tot en met dinsdag 2 januari 2019 is de praktijk voor osteopathie Ewald Hams gesloten. Vanaf woensdag 2 januari sta  ik echter al weer voor u klaar. Tijdens mijn vakantie kunt u wel alvast een afspraak inboeken via de home pagina. Voor klachten met hoge nood verwijs ik u met een gerust hart naar collega’s in de omgeving.

Fijne feestdagen en een gezonde start voor het nieuwe jaar toegewenst!

Juli 2018

Wijziging in werkschema

Vanaf augustus 2018 werk ik op donderdagochtenden niet meer in Enschede, maar in Almelo.

mei 2016

Osteopathie Ewald Hams nu ook in Koningshoek in Almelo

Vanaf 18 mei kunt u  uw consult bij Osteopathie Ewald Hams op woensdagmiddagen en vrijdagochtenden afspreken op de nieuwe locatie  in Almelo. De praktijk is gevestigd in Koningshoek adres: Slot 85, 7608 ND Almelo en met het openbaar vervoer goed te bereiken: busstop Koningshoek! Vanwege het groeiend aantal cliënten uit Almelo en de samenwerkingspartners uit Almelo is de gekozen voor deze nieuwe uitdaging. De praktijk op locatie Koningshoek biedt ook onderdak aan de praktijk voor dr. Hauschka cosmetica van Ans van der Fels en binnenkort ook de praktijk voor klassieke homeopathie van Anita Korte.

mei 2015

Cursus “Osteopathie en haar betekenis voor de functionele kaakgewrichtsorthopedie en orthodontie bij kinderen”

Een foutieve beet is meer als een foutieve belasting van de tanden. De mond is veel meer als het orgaan om voedsel te kauwen. Belangrijke factoren die een rol spelen bij het ontstaan en de verdere ontwikkeling van een foute beet zijn: familiare aanleg, een foutief mondbewegingsgedrag, beweeglijkheidsproblemen in de nek, emotionele stressfactoren op het (onbewuste deel van) het zenuwstelsel, houdingsveranderingen of –afwijkingen in andere delen van het lichaam , verstoringen in de normale ontwikkeling van het mondfuncties, enz.

De behandeling van de orthodontist waarbij kinderen vaak ook een beugel wordt aangemeten is zeker waardevol en dikwijls noodzakelijk, maar het is ook zeker niet onlogisch te starten met een behandeling van de oorzaken die de aanwezige foutieve beet veroorzaakt hebben. Hier ontstaat er voor de osteopathie een waardevol therapeutisch gebied met zeer interessante indicaties voor behandeling. De prognose voor autonormalisering van de foutieve beet zijn goed, als de oorzakelijke factor effectief wordt behandeld en als het ontwikkelingsproces van de mond/kaakgebied het nog toelaat. Wat kan de osteopathie betekenen voor het orofaciale gebied bij kinderen in de periode dat ze hun tanden wisselen? Welke rol spelen bijvoorbeeld mondademhaling en slikmotorische stoornissen in de ontwikkeling van een foutieve beet. Hoe belangrijk is de beweeglijkheid van het kaakgewricht en de aangezichtsschedel voor de ontwikkeling van de boven- en onderkaak? Kan een foutieve beet tot houdingsveranderingen van de stand van de wervelkolom leiden? En bijvoorbeeld blijvende veranderingen van de wervelkolom of spanningshoofdpijnen tot gevolg hebben.
Samenvattend: Osteopathie als „preorthodontische therapie“ maakt het mogelijk de orthodontische afwijkingen te diagnosticeren, de oorzaken in te schatten en een behandelingsstrategie te plannen. Het normaliseren van de oorzakelijke factor voor een foutieve beet is een onvermijdelijke voorwaarde voor het behouden van de orthodontische correctie.

september 2014

Cursus Silver Bullets afgerond

Bioresonantie biedt aanvullende mogelijkheden voor onderzoek en behandeling bij mensen met chronische en therapieresistente klachten. Het berust op nieuwe ontwikkelingen en inzichten in de biofysica en kan goed als second opinion ingezet worden.

Vanuit de biofysica is bekend dat alle processen in ons lichaam bestuurd en beïnvloed worden door de elektromagnetische trillingen. In een gezond lichaam functioneert deze informatie-uitwisseling ongehinderd. Zo kan iedere cel en elk lichaamsdeel zijn functies uitvoeren. Belastende substanties verstoren de onderlinge communicatie van de cellen en kunnen deze zelfs verhinderen. Wanneer storende substanties als gifstoffen, virussen, bacteriën, parasieten en stralingen van o.a. mobiele telefoons, zendmasten en computers op het lichaam inwerken, wordt de communicatie tussen de cellen belemmerd en verstoord. Veel ziekteprocessen beginnen met uit balans zijnde disharmonische trillingen, die de normale processen verkeerd aansturen. Met de bioresonantie-therapie worden de gestoorde velden geharmoniseerd, de ziekmakende invloeden en oorzaken uitgeschakeld en de zelf genezende kracht van het lichaam geactiveerd.

september 2013

BTW informatie

In verband met de BTW verhoging van 0% naar 21% per 1 januari 2013 is gekozen om de tarieven niet ineens, maar geleidelijk te verhogen. Het tarief van het regulier consult zal daarom per 1 januari 2014 verhoogd worden naar 90,- euro (incl BTW). De kosten van een kort consult zullen worden verhoogd naar 65,00 euro (inclusief BTW). Houd hier rekening mee met het afsluiten van uw pakket bij uw zorgverzekeraar. Op deze link kunt u zien welke zorgverzekeraars uw kosten optimaal dekken.

 

juni 2013

Basketbalmeiden VU12 uit Tubbergen Nederlands Kampioen

De meiden van Basketbalvereniging Eurosped (nu Jolly Jumpers) zijn op 8 juni in de Alexanderhal in Rotterdam Nederlands Kampioen 2013 geworden.
Het team dat gesponsord wordt door Osteopathie Ewald Hams heeft onder leiding van de coaches Mariëlle Hepp en Ewald Hams een succesvolle periode afgesloten.
Het team werd eerder al kampioen in de meisjesklasse in 2012, de jongens topklasse 2013 en wist op het prestigieuze internationale toernooi  in Lemvig (Denemarken) de Limfjordscup 2012  te winnen.

Gefeliciteerd!